söndag 12 augusti 2012

Exploding Head Syndrome


Ne, usch. Nu ska jag sova! Men måste berätta en freaky grej som hände innan idag;

Har jag talat om att jag har "Exploding Head Syndrome"? Det är inget farligt eller speciellt, det betyder kort sagt bara att när jag håller på att somna (under vilket stadie som helst) så kan jag höra som pistolskott, ballonger som smälls eller allmäna sprängningar. Vissa låter verkliga, som att dem skulle hända utanför huset eller någon gata härifrån, och vissa låter sådär overkliga, som att dem bara händer i ditt huvud. Man reagerar inte fören några sekunder efter man hört det, och man blir alltid blixtklar i huvudet och fullt vaken. Kan vara lite irriterande, och som tur är har jag det inte varje kväll utan som mest tre gånger per månad (hör även inte så stora smällar). Anyway, idag upptäckte jag andra delen av EHS. Jag har i alla fall för mig att dessa två är länkade.

Jag låg och vilade innan idag p.g.a. mensvärken (för jag kunde inte sitta upp, hade så jävla ont). Lyckades somna lite medan Jenny och Åsa stökade i köket. En stund senare hörde jag dem och tänkte att jag skulle vända mig om emot dörren ifall att dem skulle få för sig att komma in. Då upptäckte jag att jag kunde inte röa benen. Lyckades röra fötterna, och vicka på tårna, men benen gav med sig. Det var precis som att "nu rör jag dem" och i samma sekund är det som dem är fulla med vatten. Dem liksom, "faller" utan att du rört dem. Nästa steg upptäckte jag att jag inte kunde öppna ögonen, eller röra armarna. Jag var totalt paralyserad, fast vaken i huvudet. Det var otäckt, men jag har läst på om detta innan så jag blev aldrig rädd. Ni kan testa själva; Lägg  er i en säng eller liknande och be någon sitta på din arm, eller ben eller något. Sedan försöker du att sträcka upp denne rakt upp.

Bara några minuter efter detta somnade jag igen, och vaknade sedan såsom jag skulle, och kunde röra mig igen. Man undrar för en kort sekund om det bara hade vart en dröm, men nej, det var helt verkligt. Nu i efterhand känns det riktigt häftigt! Jag hoppas bara att jag inte utvecklar en större del av EHS, för har hört att det kan vara riktigt för jävla jobbigt om man har det.

Aja, nu ska jag som sagt sova. Nattinatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar