onsdag 3 september 2014

Leonberger

Som de flesta nog vet vid det här laget så älskar jag hundar. Jag älskar egentligen alla sorters djur, är en riktigt djur-vän. Men det är något speciellt med hundar, jag kommunicerar bäst med dem helt enkelt. Jag har haft några favoritraser igenom åren; Whippet, Siberian HuskyCavalier King Charles Spaniel, och ett par andra, men det är först nu jag verkligen hittat min favoritras som jag måste bara äga en vacker dag;

Leonberger


Åååh! De är så fina!

En yppeligt bra sak med Leonberger's är att till skillnad från många andra raser har dessa inte blivit sönderavlade (ännu). Deras lynne och fysiska form är så bra som det kan bli! De har väldigt få ras-exakta sjukdomar (förutom de klassiska då det gäller stora hundar, såsom höftproblem etc.), är inte extrema på något sätt alls och väldigt socialt känsliga djur, aka. att den tycker inte om något bråk. En helt lagom hund helt enkelt. Den vaktar lagom, den leker lagom, den kelar lagom, den drar lagom, etc. Leonbergers älskar också att bada, vilket är ju ganska kul med tanke på deras enorma päls som måste torka efteråt!

Jag är ju också en sucker för stora hundar, ju större desto bättre! Just Leonberger hittade jag faktiskt när jag sökte på "stora hundar" och "största hundraserna i världen" och liknande. På tal om det så är Varghundar också så sjukt fina och snälla vovvar, och där kan vi snacka stor hund:Nu kommer jag dumpa en massa fina videor på Leonberger's till er, bara för att smitta av mig av min kärlek:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar